Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές DYI
 
 
Μπαίνοντας σιγά σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, η περίοδος των εορτών απαιτεί φυσικά και τον απαραίτητο στολισμό. Βέβαια, μόνο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν αρκεί για να μπει κανείς στο κλίμα. Έτσι, η εφεύρεση νέων τρόπων διακόσμησης βάζουν το λιθαράκι τους για να ‘’μυρίσει’’ Χριστούγεννα το σπίτι σας.

Αν λοιπόν είσαι άτομο που του αρέσουν οι κατασκευές DIY, σου προτείνουμε μερικές χριστουγεννιάτικες ιδέες για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα μια ομορφότερη γιορτινή ατμόσφαιρα με ξεχωριστή διακόσμηση για το σπίτι βάζοντας και τη δική σου φαντασία.

Μία όμορφη κι εύκολη ιδέα είναι η κατασκευή ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου τοίχου από ξύλο με χαμηλό κόστος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά λεπτοκομμένα ξύλα ωραία σε εμφάνιση, στολίδια της προτίμησης σας και φυσικά, τη δημιουργικότητα  και την φαντασία σας ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!


Μπορείτε σίγουρα να βρείτε ξύλα εκεί από όπου εφοδιάζεστε τα ξύλα για το τζάκι σας, ή ακόμα και σε περιοχές με πεσμένους κορμούς δέντρων.

Τα βήματα που έχετε να ακολουθήσετε έχουν ως εξής:

1. Συγκεντρώστε μερικά ξύλα όπως αναφέραμε παραπάνω.

depositphotos 109674756 stock photo watercolor wood twigs

2. Τοποθετήστε τα στον τοίχο με ακρίβεια από κάτω προς τα πάνω και

προσέξτε να έχουν τόση όση διαφορά στο μήκος ώστε να πετύχετε το σχήμα δέντρου. Τα μακρύτερα ξύλα τοποθετούνται στο κάτω μέρος. Ορίστε το κατάλληλο ύψος  και ξεκινήστε την διαδικασία.

001

3. Κολλήστε τα στον είτε με ταινία διπλής όψης είτε με blue tac και στη
συνέχεια στολίστε.

587745
4. Φροντίστε τα χρώματα να μην συμβαδίζουν με αυτά του τοίχου διότι δε θα κάνει ιδιαίτερη αντίθεση και το δέντρο σας θα ‘’χάνετε’’ και δε θα κάνει την εντύπωση που θέλετε.

5. Επιλέξτε στολίδια και χρώματα επίσης διαφορετικά με το χρώμα του τοίχου. Δημιουργήστε τη δική σας εναλλακτική/παραλλαγή χρωμάτων ώστε να ξεχωρίζει!

vintage christmas 29228060811 1 1 2 600x600

6. Για το στόλισμα, χρησιμοποιήστε μπάλες, λαμπάκια και διακοσμητικά της επιλογής σας βάζοντας τη φαντασία σας να δημιουργήσει κάτι μοναδικό!

Laura Jongbloed


Το δέντρο σας είναι έτοιμο σε πολύ σύντομο χρόνο! Ένας ιδιαίτερος τρόπος να διακοσμήσεις το σπίτι στην περίοδο των Χριστούγεννων βάζοντας την αγάπη σου στην ατμόσφαιρα. Εννοείται πως η κατασκευή σας μπορεί να ξανά χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό στυλ και τα επόμενα χρόνια ανανεώνοντας κάποιες λεπτομέρειες.
Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι ιδέες και σύντομα να τις εφαρμόσετε και στο δικό σας σπίτι!

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!