Δημιουργήστε το δικό σας ξύλινο τραπεζάκι για το σαλόνι!

Η κατασκευή ενός επίπλου ίσως φαίνεται πολύπλοκη διαδικασία στην αρχή. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να διακοσμήσει το σπίτι του πολύ εύκολα. Θα μπορούσε κανείς να διακοσμήσει πχ το σαλόνι του με ένα τραπέζι από κορμό δέντρου προσδίδοντας έτσι natural χαρακτήρα.

Από άποψη οικολογικής συνείδησης καλύτερο θα ήταν να προμηθευτείτε τους κορμούς από ήδη κομμένα δέντρα, παρατημένα σε δάση. Θα χρειαστείτε ένα αλυσοπρίονο ή πριόνι χειρός (για όσους αντέχουν) για να κόψετε την βάση και την κορυφή του κορμού στο επιθυμητό ύψος. Επίσης ένα σφυρί και σμίλη τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεση του εξωτερικού φλοιού του κορμού. Εφόσον ο κορμός θα είναι ξερός, θα αρχίσετε να σκαλίζετε γύρω-γύρω μέχρι να αφαιρεθεί τελείως ο φλοιός.

 

Trapezi 1

Γυαλόχαρτο με το οποίο θα τρίψετε τον κορμό για να αποκτήσει λεία υφή η ξύλινη επιφάνεια και να αφαιρεθούν οι ‘’τρίχες’’ του κορμού. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθεί και η σκόνη.

Trapezi 2

Βερνίκι για να είναι τονισμένη η φυσική απόχρωση του ξύλου. Λειαίνετε τα μέρη του κορμού και στη συνέχεια απλώνετε το βερνίκι σα να βάφετε μία οποιαδήποτε επιφάνεια.


4 μεταλλικές βάσεις για πόδια τραπεζιού από καταστήματα δομικών ή DIY. Χρησιμοποιήστε μεζούρα για ίση απόσταση μεταξύ τους. Μαρκάρετε τα σημεία που θέλετε να τοποθετηθούν κι έπειτα με ένα τρυπάνι, ανοίξτε τις τρύπες που χρειάζεστε.

                                                              Trapezi 3Trapezi 4Trapezi 5Trapezi 6


Στρογγυλό γυαλί που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στον κορμό ως μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Χρησιμοποιώντας κόλλα γυαλιού που θα βρείτε σε DIY καταστήματα, απλώστε μία στρώση και στις δύο επιφάνειες και τοποθετήστε το γυαλί.

trapezi 7

Το τραπεζάκι σας είναι έτοιμο! Με την φυσική του όψη δημιουργεί ένα κλίμα ζεστασιάς στον χώρο, προσδίδει κομψότητα και «μιλάει» για το μεράκι του δημιουργού του!