Η τέλεια eco-friendly κατασκευή για όσους δεν θέλουν να ξοδεύουν χρήματα σε αναλώσιμα μαντηλάκια ή βαμβάκια καθαρισμού!

 

 

Αυτά τα μαντηλάκια έχουν πολλαπλές χρήσεις. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, να κάνετε scrub προσώπου, να σκουπίσετε το μωρό σας ή ακόμα για να περιποιηθείτε κάποια πληγή. Είναι τόσο πολύ-χρηστικά και πανεύκολα στη δημιουργία τους!
Αν και εσείς θέλετε να εντάξετε το μινιμαλισμό και τις υγιεινές εναλλακτικές λύσεις στη ζωή σας, ειδικά για πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, τότε αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη DIY δημιουργία.

 cotton pads 1

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 1. Μαλακό βαμβακερό ύφασμα
 2. 100% βαμβακερή κλωστή
 3. Γυάλινο βάζο με διάμετρο χείλους 7,5+ εκατοστά
 4. Ψαλίδι
 5. Πινέζες
 6. Ραπτομηχανή με ρύθμιση της βελόνας για καρίκωμα (ζικ-ζακ)
 7. Σίδερο

 

Οδηγίες:

 • Σχεδιάστε έναν κύκλο 7,5 εκατοστών σε χαρτί και κόψτε το. Αυτό θα το χρησιμοποιήσετε σαν πρότυπο. Tip: Πιάστε το βάζο και σχεδιάστε γύρω από το άνοιγμα εκεί που “κουμπώνει” το καπάκι.
 • Τοποθετήστε το πρότυπο πάνω στο ύφασμα και κόψτε με το ψαλίδι κυκλικά από το σχέδιο. Tip: Για να μην γρατσουνίσετε κάποιο έπιπλο πάνω στο οποίο έχετε το ύφασμα, τοποθετήστε κάποιο αντικείμενο σαν προστατευτικό (π.χ. βάση κοπής λαχανικών).

cotton pads 2

 • Εξαντλήστε το ύφασμα κόβοντας στρογγυλά κομμάτια, για να φτιάξετε όσα περισσότερα μπορείτε ή ανάλογα με τις ανάγκες σας.
 • Στερεώστε τα δύο κομμάτια του υφάσματος με πινέζες, για δική σας διευκόλυνση, και ράψτε στη συνέχεια αφαιρώντας τες. Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστή κλωστή για πιο ξεχωριστά αποτελέσματα.
 • Την ώρα του ραψίματος στοχεύστε στο να καρικώσετε τις άκρες καλά, αλλιώς τείνουν να ξεφτίζουν.
 • Σιδερώστε το καθένα ξεχωριστά, για να “δέσει” το νήμα στο ύφασμα και για να αποφευχθούν οι κυρτώσεις στις άκρες.

 

Και… έτοιμα!!!

 

cotton pads 4