Βήματα για να ακολουθήσετε...


Η μετακόμιση είναι μια δύσκολη απόφαση και μια περίοδος που μπορεί να αγχώσει τους ενδιαφερόμενους. Αρχικά, το σημαντικό βήμα είναι να βρείτε ένα σπίτι που να σας ταιριάζει και να σας εξυπηρετεί. Πρέπει να μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ζείτε μέσα μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο πρώτος καιρός αποτελεί μια πρόκληση μέχρι να εγκλιματιστείτε και να γνωρίσετε όλη τη γειτονιά και, φυσικά, το χώρο σας. Βασικό κομμάτι είναι να διαμορφώσετε το σπίτι σας από τις πρώτες κιόλας μέρες της μετακόμισης, ώστε να επιστρέφετε σε έναν οικείο χώρο.


Πως θα γίνει αυτό; Με πλάνο, οργάνωση και μεθοδικότητα, θα αλλάξετε σπίτι ανώδυνα και όσο πιο άμεσα γίνεται.

μετακομιση


Βήματα για να ακολουθήσετε:


1) Συνδέστε το Ίντερνετ
Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο του δικτύου σας μερικές εβδομάδες προτού μετακομίσετε. Η μεταφορά και η εγκατάσταση του ίντερνετ μπορούν να διαρκέσουν από δύο εβδομάδες έως και ένα μήνα. Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, καλέστε τον τεχνικό και κανονίστε τη διαδικασία νωρίς. Άλλωστε, τα φώτα, τα υδραυλικά και το βάψιμο των τοίχων και διάφορα άλλα μπορούν να περιμένουν.

2) Αλλάξτε τη διεύθυνση σας

Ενημερώστε την καινούρια σας διεύθυνση σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, τράπεζες, συνδρομές, ασφάλειες οχημάτων, ακόμα και στην εφορία. Θα αποφύγετε, έτσι, να χάσετε την αλληλογραφία σας και θα τη λαμβάνετε στην ώρα σας! Μην παραλείψετε να μοιραστείτε τη νέα διεύθυνση με φίλους και συγγενείς, για να μπορούν να σας επισκεφθούν!


3) Συνδέστε το ρεύμα και το νερό

Καλέστε τον πάροχο ρεύματος και του νερού, κανονίστε ραντεβού για τη σύνδεση και εκείνοι θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί 1-2 μέρες. Με αυτό τον τρόπο, δε θα χρεωθείτε και για τις ημέρες πριν μπείτε στο σπίτι.


4) Χαρίστε ή ανακυκλώστε όσα πράγματα δε χρησιμοποιείτε

Στη διάρκεια της μετακόμισης ερχόμαστε αντιμέτωποι με αντικείμενα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τι χρειαζόμαστε και τι όχι και να δώσουμε σε γνωστούς ή σε όσους έχουν ανάγκη αυτά που δεν θα κρατήσουμε. Παλιά ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές και διακοσμητικά μπορούν να ανακυκλωθούν και να δωριστούν για να τους «δώσουμε ζωή». Είναι μια καλή στιγμή, επομένως, να σκεφτούμε και πως να βοηθήσουμε το περιβάλλον, κάνοντας χαρούμενους και άλλους ανθρώπους με τη δωρεά μας.


5) Πακετάρισμα

Αρχικά βρείτε κούτες πολλών μεγεθών για όλα σας τα πράγματα. Μπορείτε να αγοράσετε καινούριες ή να βρείτε σε καλή ποιότητα έξω από εμπορικά καταστήματα, σουπερμάρκετ κ.α.. Αρκετά αντικείμενα, ωστόσο, όπως τα βιβλία, αποθηκεύονται και μεταφέρονται ευκολότερα σε μια βαλίτσα ή τα μικροπράγματα είναι πιο ασφαλή σε κουτιά παπουτσιών. Τυλίξτε τα εύθραυστα με χαρτιά εφημερίδων ή bubble wrap και σφραγίστε καλά τυχόν υγρά, όπως το λάδι, καθαριστικά κ.λπ..
Μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτες ή να γράψετε πάνω τους τι περιλαμβάνει η κάθε κούτα. Θα σας βοηθήσει πολύ στο ξεπακετάρισμα, γιατί θα γνωρίζετε που είναι το κάθε τι. Ετοιμάστε και 1-2 κουτιά με πράγματα που θα χρειαστείτε άμεσα τις πρώτες 2-3 μέρες, καθώς η τακτοποίηση μπορεί να διαρκέσει αρκετά. Θα βελτιώσει πολύ την καθημερινότητα και την ψυχολογία σας να έχετε διαθέσιμα όσα χρειάζεστε καθημερινά.

μετακομιση 1
6) Μεταφορά

Αναζητήστε τη μεταφορική που θα σας βοηθήσει με τις κούτες. Μην υποτιμήσετε τη διαδικασία, καθώς θα χρειαστούν πολλές «βόλτες» με το αυτοκίνητο μέχρι να μεταφέρετε όλα τα πράγματα στο νέο σπίτι. Αφήστε, λοιπόν, τους μεταφορείς να κάνουν τη δουλειά τους, και εσείς θα γλιτώσετε αρκετή ταλαιπωρία.


7) Κανονίστε την ημέρα της μετακόμισης

Για αυτή τη μέρα, καλό θα ήταν να διαλέξετε μια ώρα που δεν θα έχει πολλή κίνηση στους δρόμους. Πρωινές ώρες είναι κατάλληλες, αφού θα έχετε στη διάθεση σας το φως του ηλίου και θα μπορέσετε να βγάλετε μεγάλο, αν όχι όλο το μέρος της μετακόμισης.
Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια φροντίστε να τα φιλοξενήσει ή να τα προσέχει κάποιος για ορισμένες ώρες. Αυτά συνηθίζουν να βαριούνται και δε μένουν σε ένα σημείο, οπότε για τη δική τους ασφάλεια, θα ήταν συνετό να μείνουν αλλού, έως ότου τελειώσει το ξεπακετάρισμα.


8) Τελευταίος έλεγχος και καινούριο βήμα

Ελέγξτε κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στο παλιό σας σπίτι, από ντουλάπια, έως το μπαλκόνι και τους διακόπτες στους τοίχους. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει τίποτα, παραδώστε τα κλειδιά και είστε έτοιμοι.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών στο καινούριο σπίτι, ξεπακετάρετε γρήγορα προσωπικά αντικείμενα, όπως φωτογραφίες, κάδρα κ.α., προκειμένου να νιώσετε οικεία στο χώρο σας. Περιπλανηθείτε στη γειτονιά, δείτε που έχει σουπερμάρκετ, στάση λεωφορείων, πάρκο. Γνωρίστε τους γείτονες και αφιερώστε χρόνο να μάθετε τις ιδιομορφίες του νέου σπιτιού σας.

Καλορίζικο και συγχαρητήρια για τη μετακόμιση σας!