Χειροποίητη κατασκευή για να αποθηκεύετε το ψωμί σας!

Βρίσκεστε στο σπίτι και τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να παρατηρήσετε και να ασχοληθείτε με τους χώρους του σπιτιού σας, ως προς την βελτίωση αυτών αλλά και της ίδιας σας της καθημερινότητα!

 Η φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων, εκτός από το ότι είναι μία ιδέα απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον είναι και προς όφελος όλης της ανθρωπότητας, καθώς ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό των  πόρων με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων. Με σκοπό να αναπτυχθεί περισσότερο και στην Ελλάδα η φιλοσοφία αυτή, προτείνουμε κάποιες έξυπνες λύσεις και σας δίνουμε τα tips που χρειάζεται, για να ανακυκλώνετε αποτελεσματικά τα απορρίμματα και να αποβάλλεται μια για πάντα την χρήση πλαστικού από την ζωή σας! 

12 1

Η σκέψη όμως μέχρι την δράση, απέχει μία απόφαση δρόμο. Γι’ αυτό λοιπόν, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με απλά βήματα προσέχοντας περισσότερο κάποιες λεπτομέρειες. Ένα απλό παράδειγμα είναι η καθημερινή αγορά του ψωμιού, που αν και αναγκαίο προϊόν για το σπίτι, το φαγητό και την οικογένεια, δεν παύει να κρύβει την παγίδα του πλαστικού. Μην ξεχνάτε ότι όταν πωλείται, δίνεται σε πλαστική σακούλα.

Το πρώτο βήμα είναι να απαλλαχτούμε ακόμη και από αυτή τη μικρή χρήση πλαστικού, επομένως υπάρχει πάντα η λύση της χρήσης μιας χαρτοσακούλας στην οποία μπορείτε να βάζετε το ψωμί σας αλλά και όποιο άλλο προϊόν της λίστας σας έχετε αγοράσει από το Super Market. Βέβαια, ακόμη και σε μία χάρτινη σακούλα υπάρχει η πιθανότητα να περιέχεται μία στρώση πλαστικού η οποία δεν είναι εμφανής. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προβείτε σε μία πιο σίγουρη και ασφαλής λύση. Μία πολύ έξυπνη και πρακτική ιδέα που θα σας ωφελήσει από όλες τις απόψεις, είναι η κατασκευή μίας χειροποίητης υφασμάτινης τσάντας/σακούλας,  την οποία μπορείτε να την κατασκευάσετε είτε για να παίρνετε μαζί σας στο Super Market και να βάζετε εκεί όλα τα ψώνια σας.

Η κατασκευή της είναι εύκολη και γρήγορη! Θα χρειαστείτε μαξιλαροθήκες, πετσέτες η σεντόνια που δεν χρησιμοποιείτε, υλικό δηλαδή που να λειτουργεί καλά ως σακούλα. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό έχει προ-συρρικνωθεί και είναι κατάλληλα κομμένο για να έχει και την χωρητικότητα που χρειάζεστε. Φροντίστε να της δώσετε το σχήμα που πρέπει για να είναι εύχρηστη, κατά προτίμηση τετράγωνο. Είναι ιδανική για πολλαπλές χρήσεις χωρίς να φθείρεται, με περισσότερη ανθεκτικότητα και αντοχή! Το πρόβλημα είναι κυρίως στην αποθήκευση του ψωμιού αφού το αγοράσετε αλλά και στην διατήρηση του. Αρχικά, συλλέξετε τα ψωμιά από έναν φούρνο κι αποθηκεύστε όσα χωράνε από αυτά σε κάθε μία από τις σακούλες. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Το μέγιστο διάστημα που μπορεί να μείνει το ψωμί στην κατάψυξη είναι 2 εβδομάδες.

9 1

Δοκιμάστε να κατασκευάσετε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας τσάντες από και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Πάρτε την πρωτοβουλία να παρακινήσετε κι άλλους ανθρώπους να βρίσκουν τέτοιου είδους λύσεις και γίνετε κι εσείς το παράδειγμα που θα κάνει την διαφορά και θα αναπτύξει την συνολική την προσπάθεια! Ενισχύστε και συμβάλλετε με την κίνηση σας την φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων αρχίζοντας από τον εαυτό σας, από το σπίτι κι από ότι χρησιμοποιείτε… Καλή επιτυχία! :)