Δώστε έναν δημιουργικό αέρα στο υπνοδωμάτιο σας...

Είναι γνωστό ότι το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού μας είναι το υπνοδωμάτιο μας! Ο λόγος είναι προφανής. Είναι το καταφύγιο που μας προσφέρει την ηρεμία, την χαλάρωση και την ξεκούραση που χρειαζόμαστε μέσα σε μία φορτική ημέρα αλλά και γενικά.

Είναι η διαφυγή μας από τον έξω κόσμο, ο ιδιωτικός μας χώρος επαναφόρτισης των μπαταριών μας. Στο κρεβάτι, όπου κοιμόμαστε, αναζωογονούμαστε σωματικά αλλά και πνευματικά. Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται απλά για ένα δωμάτιο, αλλά για έναν χώρο υψηλής σημασίας όπου η κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Βασικό και πρώτο συστατικό λοιπόν, είναι το κρεβάτι. Φανταστείτε να ξυπνάτε στο υπνοδωμάτιο των ονείρων σας σε ένα πουπουλένιο κρεβάτι με μαλακό στρώμα και απαλά, ζεστά υφάσματα να αγκαλιάζουν το σώμα σας. Το τέλειο πρωινό ξεκινάει από το κρεβάτι. Γι’ αυτό στην διαδικασία σχεδίασης του υπνοδωματίου σας υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα με προτεραιότητα που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

1- Επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού και στρώματος

Να είστε σίγουροι πως η αγορά που θα κάνετε θα καλύψει τις απαιτήσεις και θα αντέξει στον χρόνο. Καλύτερα να προτιμήσετε ένα ποιοτικό κρεβάτι και στρώμα που αν και λίγο μεγαλύτερης αξίας, θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας. Προσέξτε να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά που να σας εγγυάται ότι δε θα παρουσιάσει τυχόν προβλήματα στο μέλλον κάτι το οποίο θα σας αναγκάσει να μπείτε σε παραπάνω έξοδα. 

Έπειτα προσέξτε το στυλ κρεβατιού σας, αντιπροσωπεύει την εικόνα ολόκληρου του δωματίου σας οπότε πρέπει να συμβαδίζει με την αισθητική του, επιλέξτε αυτό που είναι πιο κοντά στο γούστο σας και δώστε έμφαση στα κομμάτι που το αποτελούν, στο προσκέφαλο και στο μέγεθος.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην διακόσμηση, στα χρώματα και στα υφάσματα, στα κλινοσκεπάσματα τα οποία θα προσθέσουν και το χρώμα που θέλετε, αν προτιμάτε κάτι πιο minimal μπορείτε να διαλέξετε το λευκό, γκρι, μαύρο ή και έναν συνδυασμό αυτών. Κάτι ουδέτερο. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να ταιριάζει με τις αποχρώσεις όλου του χώρου.

6823f0b7734ae2873a3bf0015f1d98ff grande


Επίσης προσθέστε και μερικές μαξιλαροθήκες από πάνω, ένα ή και δύο μαξιλάρια σε ουδέτερους τόνους και στρώστε τα μαζικά. Ακόμη μπορείτε να τοποθετήσετε ένα υπερμεγέθη πλεκτό χαλί για να ενισχύσετε τον κομψό χαρακτήρα. Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι ένα μέρος από το οποίο δε θέλετε να φύγετε ποτέ, ένα καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας. Για χουζούρεμα, για πρωινά στο κρεβάτι, για στιγμές με τους αγαπημένους σας. Οπότε εκτιμήστε σωστά και κάντε την καλύτερη επιλογή!2 - Όλα τα απαραίτητα για το πάτωμα

Τα χαλιά αποτελούν το κύριο συστατικό που θα διακοσμήσει το πάτωμα σας και θα προσθέσει μία ιδιαίτερη όψη και υφή στο δωμάτιο σας. Δεδομένου ότι υπάρχουν και συντροφικές στιγμές στο χώρο, ένα χαλί προσδίδει την ερωτική πινελιά που χρειάζεται ένα υπνοδωμάτιο κάνοντας το να φαίνεται αμέσως πιο ‘’ζεστό’’ με μία πιο ρομαντική και γλυκιά ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, η αίσθηση να ακουμπάς και να πατάς κάθε πρωί όταν ξυπνάς, σε ένα  πανέμορφο ζεστό κι απαλό χαλί δαπέδου είναι ασύγκριτη αν σκεφτείτε την παγωνιά του πατώματος. Μαζί με τις κουβέρτες που θα επιλέξετε για το κρεβάτι σας, μπορείτε να διαλέξετε υπερμεγέθη χαλί και να το τοποθετήσετε 1/4 του κάτω από το τέλος του κρεβατιού σας και να το έχετε ακόμα και στα δύο κρεβάτια.


a58edc5b56425b10c3cadb13d97e292d grande


Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο μικρότερα χαλιά ή προβιές είτε από την πλευρά του κρεβατιού, ώστε τα πόδια να είναι εξασφαλισμένα για να βρείτε το ιδανικό ζεστό σημείο για να ξεκουραστείτε κάθε φορά που γλιστράνε έξω από τα καλύμματα. Επιπλέον υπάρχει και ο τρόπος να συνδυάσετε ένα μεγαλύτερο με ένα μικρότερο χαλί είναι να τα συνδέσετε το ένα πίσω από το άλλο  τοποθετώντας τα 1/4 του ενός κάτω από το κρεβάτι.

Διαλέξτε ακόμη και πιο wild χαρακτηριστικά που να θυμίζουν φύση ώστε να το κάνετε πιο ελκυστικό και οπτικά ενδιαφέρον. Επιπλέον έχετε την ελευθερία να επιλέξετε χαλιά λεπτότερης υφής δεδομένου ότι το δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο δεν μεταφέρουμε τα παπούτσια μας.


3 - Χρώματα

Τα χρώματα που θα έχει το υπνοδωμάτιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην ξεκούραση  μας. Υπάρχουν Συγκεκριμένα χρώματα που ‘’ηρεμούν’’ το μάτι και ξεκουράζουν τον εγκέφαλο τα οποία βοηθάνε στην χαλάρωση μας.

Επιλέγοντας πιο ουδέτερα χρώματα, λευκά και ξεθωριασμένα σε παστέλ αποχρώσεις που βρίσκονται στην τρέχουσα τάση, καταφέρνουμε να λειτουργούμε καλύτερα και να μην κουράζουμε το μυαλό μας.0f36bafecf74046ecc5d6123a8f664d6 grandeΕπειδή το δωμάτιο είναι ο ιδιωτικός μας χώρος, μπορεί να έχετε την τάση να προσθέσετε μία ταπετσαρία που να σας εκφράζει η να αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοτίβο της αρεσκείας σας και να δώσετε την δική σας ξεχωριστή πινελιά στο δωμάτιο.

Φροντίστε, βέβαια, στην επιλογή αυτή, να μην συγχέονται τα χρώματα της ταπετσαρίας με το υπόλοιπο στυλ του δωματίου, αλλά να δένουν αρμονικά μεταξύ τους ώστε να έχετε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.


4 - Αγαπημένο κομοδίνο!

94fbda1c76e21a596223f827d783255e grande

Το κομοδίνο δεν είναι απλά ένα τραπεζάκι, αλλά ένα λειτουργικό έπιπλο που προσδίδει ταυτόχρονα άποψη και στυλ και ολοκληρώνει τη διακόσμηση  του δωματίου σας με τα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο για το υπνοδωμάτιο μας και χρειάζεται να προστεθεί. Είτε επιλέξετε ένα είτε ακόμα και δύο που να ταιριάζουν το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. Η απόφαση είναι δική σας.

Καλό θα ήταν να μην ‘’φορτώσετε’’ με πολλές λεπτομέρειες το κομοδίνο σας ούτε να το καλύψετε πλήρως με διάφορα, αλλά να του δώσετε μία όψη πιο λιτή, προσθέτοντας μόνο τα βασικά, ένα φωτιστικό, ένα αξεσουάρ και μία ‘’πράσινη’’ φυσική πινελιά όπως ένα βάζο με μερικά άνθη.  Αν θέλετε μπορείτε να έχετε κι ένα κουτάκι για να τοποθετείτε τα κοσμήματα σας!

Μία καλή λύση για όσους είναι λάτρεις των βιβλίων και θέλουν να διαβάζουν πριν κοιμηθούν, είναι να επιλέξετε κομοδίνο με συρτάρια ώστε να βάζετε εκεί τη συλλογή σας ή μερικά από αυτή. Βεβαιωθείτε ότι το στυλ του και το μοντέλο του κομοδίνου σας είναι σύμφωνο με αυτό του κρεβατιού σας και τα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους.


5 - Βάλε πράσινο!

Ένας τρόπος να κάνετε διαφορετικό και ιδιαίτερο το δωμάτιο σας, είναι η προσθήκη φυσικού στοιχείου που θα δημιουργήσουν μία εκλεπτυσμένη ολοκληρωτική εικόνα! Τονίζοντας κάποιες λεπτομέρειες με πράσινο και βάζοντας λίγοι περισσότερο φαντασία το υπνοδωμάτιο σας μπορεί να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να γίνει αξιοθαύμαστο.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε τοποθετώντας φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία όχι μόνο θα αλλάξουν όλη την οπτική του δωματίου σας αλλά θα σας προσφέρουν και εσωτερική ηρεμία αλλάζοντας όλη την ατμόσφαιρα και την αύρα. Επίσης προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία και μπορείτε να τα εξαπλώσετε σε πολλά μέρη του σπιτιού σας!


e1efae9da30bc4e1011ec4f949a955a0 grande


Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κρεμαστές γλάστρες , να τοποθετήσετε στα παράθυρα σας κάποια απλή γλάστρα με φυτά, μπορείτε ακόμη να τα στηρίξετε στα έπιπλα του δωματίου σας όπως επίσης να τα τοποθετήσετε με δική τους ειδική  βάση σε κάποια γωνία. Ότι και να επιλέξετε το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι εξαιρετικό!