5 εργασίες στο σπίτι όπου ο μάστορας είναι αναγκαίος...

Μπορεί να συναντήσουμε κάποιον ο οποίος έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνει οποιαδήποτε εργασία στο σπίτι μόνος του χωρίς την ανάγκη κάποιου μάστορα, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Τέτοιοι άνθρωποι όμως είναι λίγοι και πιθανότατα ούτε εσείς να είστε ένας από αυτούς. Παρακάτω θα δούμε κάποια κλασσικά μικροπροβλήματα τα οποία όταν εμφανιστούν, καλό θα ήταν να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός μάστορα και να μην τα επιχειρήσουμε μόνοι μας.


Ηλεκτρισμός - Τα ηλεκτρολογικά προβλήματα μπορεί σε πολλούς να φαίνονται εύκολα να διορθωθούν, στην πραγματικότητα όμως είναι τα πιο περίπλοκα και επικίνδυνα. Η αλλαγή μιας λάμπας ίσως είναι “παιχνιδάκι” για τους περισσότερους, όταν όμως πρόκειται για κάποιο πρόβλημα σε καλωδιώσεις, κάποιο βραχυκύκλωμα ή οτιδήποτε παρόμοιο ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι μεγάλος.

5cbe13d98972dd57621dab5d electrical testers


Πλακάκια - Ίσως η τοποθέτηση πλακιδίων να σας φαίνεται εύκολη και να σας θυμίσει αρκετά τα παζλ που λύνατε ως παιδιά, δεν είναι όμως έτσι. Για την τοποθέτηση των πλακιδίων προηγείται αρκετή προεργασία στο υπάρχον δάπεδο, μετρήσεις, κοψίματα κλπ ώστε να εφαρμόσουν όλα σωστά και επίπεδα. Ακόμα και να καταφέρετε να το κάνετε σωστά ο χρόνος που θα σας πάρει θα είναι πολύ περισσότερος από το χρόνο που θα χρειαστεί ένας ειδικός και ίσως και να μην το πετύχετε με την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να σπαταλήσετε πολλά περισσότερα χρήματα. 


Τοίχος - Τα προβλήματα που έχουν οι τοίχοι του σπιτιού σας, όπως διαρροές, διορθώσεις σε σκεπή, τοποθέτηση τούβλων και μόνωσης είναι εργασίες που δύσκολα γίνονται από ερασιτέχνες και ο επαγγελματίας είναι αναγκαίος. 


Κλιματιστικά - Τα κλιματιστικά χρειάζονται συχνές συντηρήσεις, ανάλογα πόσο τα χρησιμοποιούμε. Συνήθως μια φορά κάθε 6 μήνες με ένα χρόνο η συντήρηση του κλιματιστικού είναι αναγκαία. Πέρα από την αφαίρεση και το πλύσιμο του φίλτρου που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας, ο ψυκτικός πρέπει να το ελέγχει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. 


Υδραυλικά - Ξεχάστε τις ταινίες και τα σίριαλ που δείχνουν τον άντρα του σπιτιού να επισκευάζει όλα τα υδραυλικά. Αν δείτε κάποια διαρροή στο μπάνιο, την κουζίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού, καλέστε αμέσως υδραυλικό γιατί τα πράγματα πιθανόν να χειροτερέψουν πολύ σύντομα.
Σε κάθε περίπτωση η οργάνωση και η πρόβλεψη με σωστές δουλειές είναι αυτές που θα σας προφυλάξουν από ζημιές και θα εγγυηθούν την αποφυγή προβλημάτων!