Διαβάστε πως να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας...

Πολλοί δεν θα ήθελαν να μένουν σε μικρό διαμέρισμα, ο βασικός λόγος αυτού είναι οι περιορισμένοι χώροι που μειώνουν την εργονομία και την άνεση μας.

Κατά κάποιο τρόπο αυτό αποτελεί μύθο. Τα μικρά σπίτια μπορούν να γίνουν αρκετά εργονομικά και άνετα αν γίνει σωστή διαχείριση του χώρου και με την σωστή επιλογή έξυπνων επίπλων.

Τα έξυπνα έπιπλα μπορούν να είναι διαφόρων ειδών. Από πτυσσόμενα τραπεζάκια σαλονιού, καναπέδες που μετατρέπονται σε κρεβάτια και άλλα πολλά.

Οι επιλογές είναι άπειρες υπάρχουν όμως κάποια έπιπλα που δεν πρέπει να λείπουν από το μικρό σας διαμέρισμα και είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμίσουν την άνεση του χώρου.

 HJF

Ένας πτυσσόμενος καναπές που γίνεται κρεβάτι είναι ότι πρέπει για την στιγμή που θα χρειαστεί να φιλοξενήσετε κάποιον φίλο σας. Ένα επιτοίχιο  γραφείο το οποίο μαζεύει και ανοίγει όποτε το χρειάζεστε, σίγουρα θα «ανοίξει» αρκετά το χώρο ώστε να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις καρέκλες που χρειάζεστε, πτυσσόμενες με βάση στον τοίχο για όταν δεν τις χρειάζεστε. Και επειδή το να υπάρχει τραπέζι φαγητού και τραπεζάκι σαλονιού θα δέσμευε αρκετό χώρο, υπάρχουν τα τραπέζια 2 σε 1 τα οποία ανοίγουν και γίνονται τραπέζι φαγητού όταν χρειαστεί.

 

FGDG

Bonus Tips: Τα φωτεινά χρώματα σε τοίχος, έπιπλα, κουρτίνες κλπ. καθώς και η εγκατάσταση ενός μεγάλου καθρέφτη δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγαλύτερος.