Διακοσμήστε τον χώρο σας με αυτοσχέδια μαξιλάρια... 

 

Για τους λάτρεις των αυτοσχέδιων κατασκευών DIY που θέλουν να δώσουν μια προσωπική καλλιτεχνική νότα στον χώρο τους παρακάτω μερικές πολύ εύκολες  λύσεις ώστε να φτιάξουμε αυτοσχέδια μαξιλαράκια για το σαλόνι ή τους καναπέδες του κήπου. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μεζούρα, ψαλίδι, κλωστή, (προαιρετικά ραπτομηχανή), καρφίτσες και μερικά παλιά ρούχα όπως πουλόβερ ή μπουφάν. Οπότε γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε αντί να τα πετάξουμε; ;)

Αφού γυρίσουμε τα ρούχα ανάποδα τοποθετούμε το μαξιλάρι για οδηγό επάνω στο πουλόβερ ώστε να το έχουμε ως μέτρο. Αν βάλουμε την μια πλευρά στην πλάγια ραφή του πουλόβερ γλυτώνουμε αρκετό ράψιμο.

maksilari 2 min

Βάζουμε το μαξιλάρι μέσα στο πουλόβερ και το ράβουμε για να κλείσει. Οι πιο προχωρημένοι σε αυτοσχέδιες κατασκευές μπορούν να ράψουν φερμουάρ ή κουμπιά για ευκολία στο βάλε-βγάλε. Όσοι θέλουν μπορούν να φτιάξουν ροζέτες ή πουγκάκια με κλωστή από το ίδιο ύφασμα.

maksilari 1

Τα αυτοσχέδια μαξιλάρια αν συνδυαστούν ειδικά με τους αυτοσχέδιους καναπέδες/τραπεζάκια από το προηγούμενο άρθρο θα δώσουν μια πολύ χαρακτηριστική πινελιά στον χώρο σας κάνοντας τα καλοκαιρινά απογεύματα ακόμα πιο χαλαρωτικά.