Μερικά από τα φυτά με τα οποία θα μπορούσατε να διακοσμήσετε για αρχή τους χώρους του σπιτιού σας είναι...

 

Υπάρχουν κάποια φυτά που δεν χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις κηπουρικής!Είναι λογικό οι περισσότεροι να αποφεύγουν να διακοσμήσουν το σπίτι ή τον κήπο τους με φυτά και λουλούδια, καθώς απαιτούν καθημερινή φροντίδα και περιποίηση. Τα φυτά είναι αυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Παρόλα αυτά ο περισσότερος κόσμος τα αποφεύγει γιατί θεωρούν είτε ότι δεν θα μπορέσουν να τα διατηρήσουν, είτε γιατί δεν θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζονται τα φυτά για να μεγαλώσουν. Υπάρχουν όμως και κάποια φυτά που δεν χρειάζονται καθημερινή φροντίδα, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις κηπουρικής!

Μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή και να διακοσμήσετε τον χώρο σας με φυτά εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας μια διαφορετική αισθητική στο σαλόνι σας ή σε όποιον χώρο εσείς επιθυμείτε.

Μερικά από τα φυτά με τα οποία θα μπορούσατε να διακοσμήσετε για αρχή τους χώρους του σπιτιού σας είναι:

Η Ζάμια είναι ένα από τα φυτα που θέλουν ελάχιστη φροντίδα, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και σπάνια χρειάζεται λίπανση. Είναι ιδανικό για έναν “ξεχασιάρη” ιδιοκτήτη. Ευδοκιμεί σε έμμεσο ηλιακό φως αλλά μπορεί να ανεχθεί και τη σκιά. Καθώς μεγαλώνει πολύ αργά, σπάνια χρειάζεται αλλαγή γλάστρας.

 

 

Ένα από τα φυτά που έχει κερδίσει πολύ κόσμο λόγο της ντιζαϊνάτης εμφάνισής του είναι η Φτέρη. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ντελικάτα φυτά στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων. Πολύ ανθεκτικό φυτό αν έχει την υγρασία που χρειάζεται για να διατηρείται, καθαρό αέρα και φως. Αποφύγετε να την τοποθετήσετε κοντά σε μέρος που εκπέμπει θερμότητα. Η φτέρη μπορεί να “γεμίσει” τον χώρο σας με τον όγκο της, το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετό φως, οπότε φροντίστε να την βάλετε σε ένα ένα μέρος που έχει αρκετό ήλιο.

 

 

Οι γνωστοί σε όλους κάκτοι και το αστείο “Μέχρι και κάκτο μπορώ να χαλάσω” που λένε αρκετοί είναι πολύ δύσκολο καθώς οι κάκτοι χρειάζονται πότισμα ελάχιστες φορές μέσα στον χρόνο. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα για την συντήρησή τους.

Η παχίρα ή αλλιώς «money tree», σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θεωρείται το φυτό που φέρνει καλή τύχη και χρήματα στο σπίτι μας. Η παχίρα είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που προσαρμόζεται εύκολα, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες καλλιέργειας. Χρειάζεται άφθονο φως, αλλά πρέπει να αποφεύγεται το απευθείας φως του ήλιου τους ζεστούς μήνες του χρόνου γιατί μπορεί να καούν τα φύλλα της. Τους χειμερινούς μήνες ποτίζετε την παχίρα περίπου κάθε δέκα μέρες και τους καλοκαιρινούς μήνες μία φορά την εβδομάδα ψεκάζοντας τα φύλλα της με νερό.

 

 

Ο Νεφρίτης (Jade plant) είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό παχύφυτο, πολύ πρωτότυπο και με ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό. Είναι δημοφιλές για την τεράστια διάρκεια ζωής του, προτιμά το έντονο φως και τη μέση θερμοκρασία δωματίου.

 

 

Η (Rubber Tree) μεγαλώνει πολύ γρήγορα και γίνεται δέντρο ύψους σχεδόν 2,5 μέτρων. Διαθέτει υπέροχα γυαλιστερά φύλλα, που όμως δεν αγαπούν πολύ την υγρασία. Ευδοκιμεί σε συνθήκες μέτριου και καλού φωτισμού και σε θερμοκρασία δωματίου από 15 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ενασχόληση με τα φυτά σίγουρα είναι μια ακόμα υποχρέωση, όμως εάν την εντάξετε στο πρόγραμμα σας μπορεί να γίνει ένα ευχάριστο διάλειμμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει καθημερινά ένα ευχάριστο κλίμα στο σπίτι με καθαρό οξυγόνο και φυσική ομορφιά!