Οι παλέτες αποτελούν έναν ιδανικό «καμβά» ώστε να αυτοσχεδιάσουμε όσον αφορά τα έπιπλα για το σαλόνι ή τον κήπο...
Η οικολογική νότα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων αποτελεί νέο trend που συνεχώς αποκτά περισσότερους υποστηρικτές. Ειδικά όταν μετακομίζουμε σε ένα νέο σπίτι και αναζητούμε επιλογές για το εσωτερικό ή τον κήπο, οι επιλογές που συνδυάζουν eco και DIY στοιχεία ενδείκνυνται ως πιο φιλικές και μοντέρνες. Οι παλέτες αποτελούν έναν ιδανικό «καμβά» ώστε να αυτοσχεδιάσουμε όσον αφορά τα έπιπλα για το σαλόνι ή τον κήπο.
 
paletes4
 
Μια από τις πιο εύκολες και πρακτικές κατασκευές είναι τα τραπεζάκια εξωτερικού χώρου που πέραν του ότι είναι πολύ οικονομικά στην κατασκευή, αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, δεν απαιτούν συντήρηση και θα διακοσμούν τον κήπο ή την βεράντα σας για χρόνια.
Για να κατασκευαστεί, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 παλέτες ώστε να κοπούν και να προσαρμοστούν ως προς το ύψος τους και πόσα τετραγωνικά θα δεσμεύουν. Ένας πολύ έξυπνος συνδυασμός για κήπο και βεράντα είναι το χαμηλό τραπεζάκι διαστάσεων περίπου 0,5 *1 μαζί με καναπέδες παλετών με πλάτη και μπράτσο. Για την προμήθεια των παλετών μπορούμε να επισκεφθούμε μεγάλα καταστήματα λιανικής που διαχειρίζονται μεταφορές αποθεμάτων (πχ σουπερμάρκετ), ενώ θα χρειαστούν επίσης γωνιακές μεταλλικές συνδέσεις και βίδες για τις ενώσεις. Προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν μικροί, πλαστικοί τροχοί τύπου καροτσιού στις βάσεις ώστε να μεταφέρονται ευκολότερα.
 
paletes3
 
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί η πρώτη κατασκευή DIY με παλέτες να είναι χρονοβόρα αν δεν έχουμε εμπειρία με τις κατασκευές ξύλου, το βερνίκωμα και την λείανση, αλλά άπαξ και το μάθουμε η διαδικασία για τις υπόλοιπες είναι παρόμοια και πολύ γρηγορότερη. Έτσι εφόσον έχουμε πρόσβαση σε αρκετές παλέτες μπορούμε να ντύσουμε όλο το νέο σπίτι με μοντέρνο, οικονομικό και πρωτοπόρο τρόπο. Πολύ συνήθεις επιλογές είναι επίσης το διπλό king size κρεβάτι με παλέτες, οι καναπέδες εσωτερικού χώρου και τα μικρά σκαμπό για το σαλόνι.
 
paletes5