Ξεκινώντας λοιπόν την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Θερμοπροσοψης, θα σας αναφέρουμε πρώτα

τα γενικά πλεονεκτήματα και τις θετικές επιπτώσεις που θα δείτε στο σπίτι και τη διαβίωσή σας, μετά την εφαρμογή της θερμοπροσοψης, σε σύγκριση με κάποιο σπίτι που δεν έχει καθόλου θερμομόνωση στους τοίχους του.

 

1) Το πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα της Θερμοπροσοψης είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού σας προς το περιβάλλον και αντίστροφα θα είναι σημαντικά μειωμένες (35-40%), με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στο σπίτι σας ναι είναι πιο σταθερή και χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

thermoprosopsi pleonektimata

2) Άμεση συνέπεια του παραπάνω είναι ότι με τη Θερμοπροσοψη χρειάζεστε λιγότερη ενέργεια για να θερμανθείτε τον Χειμώνα και να δροσιστείτε το Καλοκαίρι, καθώς η θερμοκρασία που δημιουργείται στο εσωτερικό του σπιτιού παραμένει για αρκετή ώρα σταθερή, χωρίς να επηρεάζεται εύκολα από τις εξωτερικές συνθήκες. Συνεπώς τελικά με τη Θερμοπροσοψη καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, καυσόξυλα κλπ) και έτσι βοηθάτε στην προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα αξίζει να σας αναφέρουμε πως με μια επιτυχημένη Θερμοπροσοψη μπορείτε να εξοικονομείτε ως και 50% της ενέργειας που δαπανούσατε πριν!

3) Παράλληλα με τη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας που θα έχετε με την εφαρμογή της Θερμοπροσοψης, θα έχετε επίσης το σημαντικό πλεονέκτημα της εξοικονόμησης χρημάτων. Σύμφωνα με έρευνες μπορείτε να κάνετε απόσβεση των χρημάτων που δώσατε για τη Θερμοπροσοψη μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια ασφαλή επένδυση, όπως θα δείτε και παρακάτω.

house scarf

4) Ένα τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα που σας προσφέρει η Θερμοπροσοψη είναι η πρόσθετη αξία που προσφέρει στο κτήριο σας. Ουσιαστικά δηλαδή αναβαθμίζετε το κτήριο και την περιουσία σας, αφού πλέον θα μπορείτε να διεκδικείτε περισσότερο χρήματα είτε αν σκοπεύετε να το ενοικιάσετε είτε να το πουλήσετε. Για όσους δεν γνωρίζουν εδώ και περισσότερο από 1 έτος είναι υποχρεωτική η έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού για κάθε πώληση ή μεταβίβαση ακινήτου, το οποίο θα αποτυπώνει την ενεργειακή κλάση του κτηρίου. Εννοείται πως με τη Θερμοπρόσοψη θα ανεβείτε κάποιες κλάσεις και έτσι θα αναβαθμιστεί ταυτόχρονα και η εμπορική αξία του ακινήτου σας.


Εκτός όμως από τα οφέλη που θα έχετε με την εφαρμογή της Θερμοπροσοψης στο κτήριο σας, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεθόδους θερμομόνωσης τοίχων, δηλαδή την εσωτερική θερμομόνωση και θερμομόνωση τοίχων διπλής τοιχοποιίας. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θερμοπροσοψης είναι τα εξής:

1) Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο σημείο, ουσιαστικά με τη Θερμοπροσοψη εκτός από μόνωση πραγματοποιείτε και ανακαίνιση των όψεων του κτηρίου σας. Έτσι λοιπόν έχετε υπόψη πως κατά τη Θερμοπροσοψη ως τελικό βήμα γίνεται ο χρωματισμός των τοίχων με χρωμοσοβά χρώματος της επιλογής σας, έχοντας συνεπώς διπλό όφελος.

thermoprosopsi3

2) Εκτός όμως από την οπτική ανακαίνιση, με τη Θερμοπροσοψη έχετε και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Το βασικότερο είναι η μεγάλη προστασία που παρέχει στην πρόσοψη του κτιρίου, καθώς το θωρακίζει από διάφορες απειλές. Πιο συγκεκριμένα με τη Θερμοπροσοψη επιτυγχάνετε την αποφυγή δημιουργίας μούχλας/υγρασίας στους τοίχους, καθώς και τον σχηματισμό ρωγμών, επιτυγχάνοντας την πλήρη στεγάνωση τους.

3) Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της Θερμοπροσοψης είναι και η μεγάλη ευχέρεια που παρέχει στους μηχανικούς και τους μάστορες, καθώς γενικά προσφέρει ευέλικτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία αρχιτεκτονικών σχεδίων, χρωμάτων και τελικών υφών, ώστε τελικά μετά τη Θερμοπροσοψη το σπίτι σας να είναι σύμφωνο με το προσωπικό σας στυλ και γούστο.

4) Ένα τελευταίο πλεονέκτημα της Θερμοπροσοψης έναντι των υπολοίπων μεθόδων θερμομόνωσης τοίχων, είναι η εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, δηλαδή κατοικήσιμου χώρου στο εσωτερικό του σπιτιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη Θερμοπροσοψη όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά, ενώ π.χ. κατά την εσωτερική θερμομόνωση η τοποθέτηση όλων των υλικών γίνεται από την εσωτερική πλευρά, μειώνοντας περιμετρικά τον διαθέσιμο χώρο στο σπίτι σας.

 

Source